En bestevenn

Alle fortjener en bestevenn.
En å dele gleder med, men som også lytter når noe er vanskelig. En å dele fritiden med enten det er ute eller inne på en uværsdag. En som synes du er den ene spesielle som det er verdt å være med.
En som synes du er den beste i verden.

For noen er dette ikke en selvfølge.

De har kanskje begrenset mulighet for å bevege seg rundt når de andre skal på tur eller leke.
Det kan være de ikke får bli være med eller de selv velger det bort. Hvor lett er det å ikke få det til, eller alltid komme sist. Må det et hjelpemidler til for å komme seg rundt, kan dette være en begrensning i seg selv.

De har kanskje vansker sosialt og føler seg ensom sammen med andre. De forstår ikke alltid hvorfor de andre ler og blir usikker på om det er dem det blir ledd av. De forsøker en vits men blir ikke forstått. Hvorfor de andre ser opp i himmelen og på hverandre er vanskelig å forstå.

De har kanskje større behov for fysisk kontakt enn alderen tilsier. Det er ikke lett når en er utrygg, usikker eller har stort behov for fysisk kontakt. Omverden kan oppleve det som annerledes og rart og trekker seg unna. Det føles vondt når man ikke forstår.

De er ikke helt som de andre og sliter med aksept.

De har kanskje ingen i nærheten å være med eller kanskje de rundt må velges bort.

Da er det godt med en der hjemme.
Som er der og har tid til å lytte. Synes det du har å si betyr noe og som med store øyne følger med. Som blir med deg der du synes turen skal gå.
En venn som er der når kroppen ikke vil og med et dunk eller murr sjekker at du har det bra. En som gir og vil ha kontakt.

Det beste av alt
Du vil at din beste venn har det bra. Å finne frem litt mat gjør deg glad. At en bestevenn også kan trenge ro forstår du jo. Kanskje det ikke alltid er like greit, men dere lærer begge to. Dere vokser og trives i lag i godt samspill til felles glede og utvikling. Med årene blir dere eldre og ting går lettere.

Livet blir godt og en bestevenn gjør det enklere.
En venn andre misunner og gjerne vil høre om.

En venn som er der når du trenger det som synes
du er gull verdt.
En venn som venter på DEG.
Jo mer du gir jo mer får du igjen

(Innlegg i Sibirkattens Venner sitt medlemsblad Sibirposten no.2 2016 http://www.sibirkattensvenner.no/?p=5396)

Dette innlegget ble publisert i Litt om alt, Tanker. Bokmerk permalenken.