Aktiviteter for katt

Mellow med fjør laget for å imitere fuglKatten trenger mosjon både for muskler og som forebygging av overvekt. Leker i høyt tempo er supert for hjertemuskelen og hopp og sprett inkluderer også andre muskler. Legg inn litt utfordring i leken og gjem leker. Katter synes det er spennende å lukte seg frem til leker som er skjult. Mental trening er viktig.

Ozzi i lekDu kan kjøpe ferdige kattemiljø, eller skru opp hyller og klorestokker. Klorestokk er en nødvendighet i alle katters hjem, for det trengs for vedlikehold av klør. Men har du noen hyller i tillegg vil det gi katten frihet til å leke når den har mest lyst.Ozzi på fisketur
Dyrebutikker har godt utvalg av leker og du finner mange av dem på internett. Den vanlige lekebutikken har også ting som kan brukes og leker for baby er både solide og giftfrie. Ingen leker må ha skarpe kanter siden katter biter når de leker.

Det enkle kan være kattens favoritt. En sammenkrøllet papirlapp flyr lett bortover gulvet og lager en spennende lyd. Tau vikler og vrir seg og er vanskelig å holde taket i. Velger du å leke med tau så ha litt tykkelse på dette. Når dere drar i hver deres ende kan det lett skjære hvis det er for tynt. Tomme esker er også spennende.
Husk at katter kan være litt som oss ved at ting mister spenning over tid. Gjem noen av lekene vekk for en periode og de blir som ny. En liten dusj med Catnip kan også gjøre susen.

Ikke la katten leke alene med små leker eller leker som kan ødelegges, for smådeler kan spises med alvorlige følger. Tau må alltid gjemmes godt vekk etter lek, for katter har både svelget tau og  surret seg farlig fast i dette før.

Processed by: Helicon Filter;Ute katter jakter på andre dyr og klatrer i trær og kan få den mosjonen de trenger, men uansett om det er en innekatt eller en utekatt så knytter lek dere nærmere på en mye sunnere måte enn mat og godsaker gjør.

Katter kan også bli deprimert når de synes livet er kjedelig.