Allergiker?

Allergikere bør teste seg hos flere som har sibirkatter før de går til anskaffelse av katt. Det er viktig å tenke på helsen, og også på et individ som fortjener et permanent hjem. Noen oppdrettere har opplevd at det har kommet allergikere og sagt at de har vært på et testbesøk og ikke reagert, men så kjøper de seg en sibirkatt og etter noen uker må katten omplasseres på grunn av allergi.

Det er også mange katteallergikere rundt omkring som lever godt sammen med sin sibirkatt helt uten allergimedisin. Noen av disse stiller også som testhjem for Sibirkattens Venner for å gi andre mulighet til å se om sibirkatt er katten for dem. Overraskende så har disse hatt flere personer som reagerer allergisk på deres katt som de selv ikke har noen problemer med.

Det kan være ulike ting ved katt som man er allergisk for.

REDUSERE ALLERGENER
kilde: http://kittentesting.com/?page_id=18

Er katten i hus og den allergiske reaksjon slår til er det en del du kan gjøre.

Rutine i det daglige er på første plass. Katter er vanedyr og mye endringer fører til stress. Hormoner og stress er med på å øke nivåene katter utskiller av katteallergenet Fel d1.

Følgende forslag kan kraftig redusere opphoping som er er av Fel d1 og andre katte allergener i hjemmet.

  • Rutinemessig bading fjerner en stor mengde av allergener som er tilstede i pelsen. Katten din vil fortsatt produsere samme mengde Fel d1 allergen, men mengden i hjemmet kan bli lavere. Ukentlig bading av katten kan redusere luftbårne feline allergen nivåer med inntil 45%. Litt forsiktig med bading hvis dette stresser katten.
  • Ved å fukte kjæledyret ditt før du grer reduseres mengden allergener som frigis ut i luften under kjemmingen.
  • Preparatet Petal Cleanse er en oppløsning som fjerner de stoffer fra pelsen hos katter som forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker. Det hindrer også den fine underullen fra å fly i luften under kjemming.
  • Plasser vaskbare tepper på de områdene katten liker å sove. Dette gjelder sofaer og stoler samt klatrestasjoner og katte senger. Vask alle tepper ukentlig i varmt vann, vaskemiddel for å fjerne og deaktivere allergener.
  • Hyppig støvsuging av tepper og myke overflater reduserer allergen nivået. Luft ut huset etter støvsuging og bruk fuktig klut på harde gulv og harde overflater. Når det er mulig, erstatte tepper i soverom med vaskbart hardt gulv.
  • Tøm og rengjør kattedoer ofte for å redusere Fel-d1 og andre allergener. De høyeste konsentrasjonene av mange allergener er nemlig i dokassen. Plasser alltid kattedoen i garasjen eller et annet rom med god ventilasjon.
  • Katten får støv på pelsen under toalettbesøk som spres rundt i huset. Prøv forskjellige typer kattesand da det er stor variasjon i hvor lufbårne de blir. Noen typer kattesand kan også gi irritasjon eller forårsake allergiske reaksjoner i seg selv.
  • Personer med mild – moderat katteallergi kan tåle at deres katt oppholder seg i soverommet. Dersom allergi vedvarer må katten holdes ute av soverommet. Personer med alvorlige eller farlige allergier bør ha et allergen-fri rom for å sove.
  • Luftrensere med absorberende høy effektivitet partikkelfilter(HEPA-filter) er gode til å fjerne svært små partikler som Fel d 1. Ved å bruke luftrenser med HEPA filter og holde katter ut av soverommet reduserer luftbårne allergener i soverommet til det halve.

Oversatt/omskrevet: Tone Christensen