Ungene 0 – 4 uker

Orenda er en fantastisk mamma med enkle svangerskap og uproblematiske fødsler.
Dato for nedkomst var beregnet til 13. april ut fra tidligere fødsler og fødselskalkulatorer men med mulighet for noen dager før og noen dager etter.
Litt turbulent var det mot slutten med falsk alarm allerede 1.april og stor som hun var ble vi ganske bekymret men nei. 12. april om morgenen fikk Quintin og Orenda hele 7 stykker.
Denne gangen ble det 1 jente og 1 gutt med klassisk tabby mønster som Orenda og 5 med spottet mønster som Quintin. Det er mulig at en av de spottede etterhvert blir lys gyllen brun og at jenta blir fargerik og ikke ulik Orenda og Brutus. Far Quintin er jo ganske så varm gyllen så dette er spennende.

Sibirkattunger 4 dagerFargene begynner så smått å vises 4 dager gamle

sibirkatt unger

Det er utrolig hvor fort tiden har gått.

19. april (7 dager gamle)
7 stykker og den mest aktive gjengen vi har hatt så langt. Orenda mater nesten hver time og med vaskingen innimellom er det ikke mange pausene hun har hatt. Så langt har hun klart å levere melk nok og støttemating har ikke vært nødvendig. Alle utvikler seg fint og øker i vekt og to har begynt å åpne øynene. Den største gutten er nå passert 200 gram men de andre følger ikke langt etter.

20. april (8 dager gamle)
hadde vi en fotosession og det ble tatt ganske så mange bilder til albumene våre som skal bli med oss videre. Noen av bildene er også lagt i albumet vårt på facebook.

23. april (11 dager gamle)
I går passerte vi 10 dager og alle har åpnet øynene. Nå har vi også begynt å ha hvil litt lengre og storesøster Bianca har fått komme på rommet og titte på. Mammaen vår Orenda er ganske så stolt der hun ligger å passer på men hoved vakten er mor som ligger nesten inne i huset vårt. Tror de dere tobente må være veldig glad i kos sånn som de klapper og klemmer….

26. april (14+ dager)
Tenk 2 uker gamle allerede.
Bianca er fast innslag hos oss nå og skrullete glad i oss. Hun har knapt tid til å gå ut å spise før hun er tilbake å skal passe på. Overbeskyttende så det rekker og vasker og koser i ett. Det er nesten bare så vidt hun godtar at vi stikker til mamma for en matbit og stakkar den som skal veie oss når hun er i nærheten.
Alle har vokst godt og vi veier nokså likt. Tre veier rett i underkant av 300 og tre rundt 270 gram og kun en henger litt etter. Kanskje ikke så rart med syv som skal dele på maten.

I dag ble vår første lekestue klar.
Det begynte nå å bli rimelig trangt om plassen i Sturdiburet med Bianca, mamma og alle oss syv som er begynt å kravle rundt. Mye lettere er det også å kose med de to bente med bedre plass.

Vårt 1. lekerom

Etter en runde med fotografering er noen flere bilder er puttet i album på FB

29. april (17 dager)
Det begynner å bli travelt her i garden.
Vi sover mye mindre og når vi ikke er opptatt med å under tobente som er på besøk går det i vasking. De aller fleste av oss har nå begynt å hjelpe til med vaskingen. Litt vasking av armer, ben og fjes men ikke minst hverandre og Bianca. Bianca må jo få igjen så ivrig som hun er på rumpevasken.
Tre av oss har begynt med litt maling og den aller mest høylytte er Diana når hun spiser. Hun har så langt klart å følge vekten til oss gutta.

02.mai (nær 3 uker)
Nå begynner ting å skje fort.
Vi har alle funnet ut hvordan beina virker og vi er over alt i høyt tempo. De tobente må nesten ha øyner i nakken for vi skal undersøker både foran, bak, under og over. Med syv er det vanskelig å ha full kontroll.
Noen av oss er litt tøffere enn de andre og drar i gang en brytekamp eller to, men bare på gøy for vi er snille.

Sibirkattunger

Ungene leker

3. mai (3 uker)
Etter noen hundre bilder med mye uklart og en stresset Bianca ble det til slutt noen brukbare bilder som kun trengte beskjæring. Øverst til høyre Diana og nederst til venstre Dominic, som er de eneste med klassisk tabby mønster.

sibirkatt unger 3 uker

D-kullet 3 uker gamle (6 av 7)

5. mai (23 dager)
Vi har fått littegrann ekte mat nå og aller først gang var på 3 ukers dagen. Mamma og Bianca spiser fort og spiser nesten opp alt sammen men 2 av oss har klart å smake og Diego spiser masse. Tror Diego liker det veldig godt for da mor tok litt på fingen som vi alle fikk lukte på så tygde han fingen.
Vi leker nå kjempe mye.
Det vi leker mest er sisten for nå har vi fått farten opp, men bryting er også ganske gøy. Gjemmeleken har vi innimellom og den foregår under klorebuen. Bianca er flink til å finne oss og prøver å fiske oss frem. Bianca har foresten lært oss å klore på klorestokk nå og vi har funnet ut at den kan klatres på.

7. mai (25 dager)
Nå har lekegrinnen blitt utvidet litt til og vi kan klatre opp i sengen til mor. Alltid spennende med nye steder å undersøke. Litt slitsomt er det jo å klatre men da er det godt å klatre opp i fanget til mor for litt kos og en hvil. Eneste er at det blir litt trangt når alle vil sove på samme sted og mor er liten.

9. mai (27 dager)
4 uker i morgen men presang på forskudd. I hele går så vi lite til mor men hørte mye nye lyder og om kvelden fikk vi vite hva det var. Vi har fått en ny stor lekebinge inne på stua oppe som vi skal være i på dagtid. Den er gangske stor og litt skummelt er det med alt det nye men aller mest spennende. Mamma Orenda er kjempefornøyd som kan være mer ute i huset og kanskje se litt på fjernsyn når hun kjeder seg.

sibirkatter og sibirkattunger

Lekegrinden vår på loftstuen

Flere av oss er fortsatt ledig 🙂

Fotoalbum på Facebook

Ungene 4 – 8 uker
Ungene 8 – 12+ uker