Ungene 4 – 8 uker

11. mai (29 dager)
Tiden går fort og vi er allerede 4 uker gamle. Vi vokser og trives og selv om mamma Orenda sliter med å lage nok mat. Heldigvis har tre av gutta begynt å spise litt vanlig mat så da blir det mer igjen på oss andre.
Nå leker vi og raser rundt i så høyt tempo at fotografen nesten ikke henger med. Her er dog en collage av Domicic 4 uker gammel.sibirkatt12. mai (30 dager)
Nå er det bare minsten som enda ikke har spist vanlig mat. Tre av oss har spist godt nå i flere dager mens vi andre har prøvd men mamma melk er best. I går kveld var det kaos i matfatet. Mor hadde lagt babymousse rundt kanten av et fat og på 2 sekunder var 6 stykker + Bianca rundt og oppå fatet og en halv time etter måtte gulv, fjes og poter få en grundig vask. Det smakte godt.

sibirkattunger leker

Full fart inne på rommet

Laget en blanding av geitemelk, egg, yoghurt og annet og endelig spiste minsten sammen med de andre. Nå kommer han nok etter i vekt og det raskt selv og størsten på 520 kan være vanskelig å nå igjen.

Kattegarde

Å sånn går dagene

13. mai (31 dager)
Jubel i huset. En har tisset i do og en annen har skitet i do. Skulle vel egentlig bare mangle nå som vi har begynt å spise godt. Bedre do enn en sperrebalong som kan gå av hvor som helst og kanskje under lek.

sibirkattunger sibirkatt spiser15. mai (33 dager)
Artig i dag da en av oss ble savnet og det inne i innhegningen. Forklaringen var at han hadde lært seg å klatre og lagt seg til å sove oppe i andre etasjen av trådkurven. Det blir nok ikke første som finner veien opp dit men nå vet jo de tobente at alle steder må sjekkes.
Nå får vi forresten høre flere ganger om dagen hvor flinke vi er for alle har brukt kassen til do og ingen gulvet.

16. mai (34 dager)
Nå har mor bestilt timer for oss hos veterinær. Så da har vi fått vite at juli blir travel med den siste vaksinen 30. juli. Da skal vi kunne reise 2. august til nye familier.

Ikke så veldig mye endring her i garden siden i går, men i morgen og på søndag får vi besøk av familier som skal titte på oss.

17. mai (35 dager)
Tenk i dag er vi 5 uker gamle. Full fart og trivsel i bingen men med mye soving innimellom. En foto runde har vi vært igjennom men vi er vist for rask for fotografen som foresten ser ganske morsom ut med vifte pinne i munnen.

sibirkattunger 5 uker

5 uker gamle

19. mai (37 dager)
Nå er vi flere som trives i høyden.
Ikke før er det kommet en konge helt på toppen av tronen så er det en ny som forsøker seg på erobring. Kurven er raskt flyttet litt lenger inn i garden så vi ikke kan hoppe ut som mamma og Bianca.

sibirkattunger sibirkatt

Litt mye fart og spenning

22. mai (40 dager)
Ble forsøkt å ta en video men det går nok litt for fort, mer er i hvertfall noen nye bilder av oss. Mulig at det går litt vel fort i svingene når vi alle kommer i samlet flokk. Noen ganger flytter gulvbelegget på seg og havner nesten helt borte i hjørnet. Mor lager foresten noen høye lyder når vi innimellom tar snarveien over henne – med klørne ute for feste.

Mamma Orenda og Bianca har lært oss at plystrer mor så er det mat.

sibirkattunger 40 dager

40 dager

24. mai (42 dager)
6 uker gamle, friske og ikke minst aktive, og i går og i natt har det vært rene galskap.

Mor prøver å gjøre oss lite kresen i matveien og det meste av kattemat for vår alder blir prøvd. I går moste hun kylling og vann til kyllingsuppe til vår store glede og mor og Bianca sin fortvilelse. 7 mette mager og en klissete. Minsten hadde hatt det litt vel travelt med å få sin del av suppa og havnet på magen oppi. Da var det klut og Bianca vask til desert på han.

I morges var det slutt på soving rundt 4 men de 2 bente var ikke helt enig så vi måtte finne på litt på egenhånd. To klatret opp via klorestokken og klarte å sette seg fast oppe i vindusposten, en prøvde å klatre i fjørene under madrassen og to andre rotet seg inn under lakenet. Da ble det 2 som satt forvirret igjen på gulvet med Orenda som prøvde å roe det hele mens Bianca raste forvirret rundt og kallet på de som var forsvunnet. Løste seg raskt for ingen 2 bente sov igjennom dette bråket og klokken 5 fikk vi servert mat.

25. mai (43 dager)
Mor har fått spørsmål om hvem av oss som er ledig noe som ikke er helt enkelt å svare på.

sibirkatter

Som voksne blir vi endel forandret og så veldig ulike å se til er vi ikke 🙂

Dion eller Kion som han skal hete skal til en familie med baby og hvem han er er nok bestemt allerede. En nysgjerrig gutt som er spesielt snill og god men også glad i å leke.
Decii er nok også bestemt. Tror nok det blir han som er en av de minste av oss og både glad i lek og kos, noe jentene vi skal til også er.
En av oss gutta skal til en annen pus og det blir da gjerne den av oss som er mest tolerant og kanskje litt nysgjerrig.
De har også funnet et supert hjem til mor som en av oss skal være med til. Siden hus og annet skal deles er det best at den av oss som trives best sammen med henne er den som blir med.

De aller fleste av oss kan nok passe hos flere, men noen passer bedre hos enkelte, og litt forandrer vi oss enda en tid. Blir det store endring så bytter vi navn uten problemer.
For en lys fremtid er det best at vi alle får «det rette hjem» 🙂

27. mai (45 dager)
Stadig nytt som skal læres og nå er vi kommet til maskiner.
Først litt frem og tilbake om vi skal rømme, om den skal få juling eller om den er helt ufarlig. Vi ender på spennende.

Sibirkattunger under opplæring - maskintrening

Vaskerobot for første gang

29. mai (47 dager)
I går skjedde det litt eksta mye her hos oss. Minsten syntes det var litt kjedelig når vi andre sov tenkte en utflukt kunne være tingen. Etter en rask vurdering fant han ut at toppen av «babygymmen var ganske høy og med litt klatring og et hopp hang han på toppen av plexiveggen. Bianca hadde selvfølgelig fulgt med (som mor på kamera) og trakk hun han den siste biten til frihet. Litt under og bak sofa ble det før han var tilbake i bingen og fluktmuligheten ble redusert.

I dag fikk vi prøve tørrmat uten vann for første gang til frokost. Mor satt over oss og fulgte ekstra godt med, men alle sammen lagde flotte knase lyder. Dominic var igjen den første til å prøve dette nye. Det var forresten ikke så veldig mye vi fikk før mor tok maten vekk, for mor sier vi kan få problemer med magen hvis vi får for lite vann. Synes hun tuller fælt for vi er stadig borte i vannet – både med hode og bein og når vi drukner leker.

Sibirkattungen Dominic får tørrmat

Dominic tester tørrmat

30. mai (48 dager)
Utflukten i går var bare startskuddet.
Siden vi nå er så nysgjerrige tenkte mor at vi en om gangen kunne komme ut og undersøke «verden» i trygge rammer på fire ben under hennes oppsyn (men det trodde hun). Mens hun var opptatt på framsiden var det rømming på baksiden gjennom gitteret etter å ha presset vekk plastikken. Ikke noe problem for oss som er ekte sibirkatter bare en liten utfordring.

31. mai (7 uker)
I dag har det vært noen utfarter og endel fotografering, og nye bilder er puttet i albumet vårt på facebook. Vi spiser, leker og sover når vi ikke er opptatt med å finne på rampestreker. Nå er fire av gutta er passert 900 gram, men vi andre er ikke langt etter.D kullet sibirkatter 7 uker collage

4. juni (53 dager)
Vi har klart det 🙂 Mor har kapitulert og vi er fri. Lekegrinden er vekk og hele loftstuen, trappen og gangen nede er tilgjengelig hvis vi har lyst. Riktig nok finnes der et «fengsel» i hjørnet hvor mor en sjelden gang putter oss når vi er veldig galne og hun må ned å hente seg en kaffe. Så langt er det bare Dominic, Diana og Diego som har gått ned i gangen, men det er bare så langt 🙂

Nye bilder er tatt men ikke puttet i album på facebook så her er en collage

Sibirkattunger NO*Asoras D-kull

Her er vi 53 dager gamle

Vi er ikke de enkleste å fotografere for det er sjelden vi er i ro. Mor sier at for hvert bra bilde har hun tatt 50 og selv da må det ene bildet redigeres. Film er litt enklere men bare litt så her er en kortfilm av oss godt 7 uker gamle og kanskje det siste før vi er 8 uker, men det får vi se.NO*Asoras D-kull i lek6.juni (55 dager)
Nå er det bare jenta Diana og Dakota som er under 1 kilo så vi vokser godt. Alle er slanke  men vi begynner å bli stor. Nå har mor så smått begynt å lære oss god oppførsel ved «matbordet» og vil ha slutt på full fart i matfatet og den som spiser fortest får mest. Vi har begynt med hver vår tallerken med nok av mat så alle kan ta den tiden de trenger uten at det blir tomt.

Sibirkatter

Dominic, mamma, Diana, Dion, Decii, Dakota, Diego, og Dex. Bianca kontrollerer

Noen av oss er fortsatt ledig 🙂

Fotoalbum på Facebook

Ungene 0 – 4 uker
Ungene 8 – 12+ uker