Ungene 8 – 12+ uker

 

sibirkatt

Diana 8 uker

Diana er eneste jente i flokken – reservert

En jente som kunne vært beskrevet som guttejente så tøff som hun er men jenta er også forsiktig og litt genert. Blir gjerne med på en brytekamp med brødrene men søker også oppi fanget. 1 kg dagen etter 8 uker.

Dion 8 uker

Dion er en nysgjerrig og kontaktsøkende gutt – reservert

Er med på alt de andre finner på hvis det går i høyt tempo. Han er blant de første som kommer løpende ved tobent besøk og ligger ofte på rygg for litt kos. 1 kg dagen etter 7 uker.

Dex 8 uker

Dex 8 uker

Dex er en nysgjerrig og trygg liten gutt – reservert

En gutt som er blant de første til å forsøke nye ting, er glad i kos og nærhet men har sjelden tid da mye skal utforskes. 1 kg 2 dager før 8 uker.

Diego 8 uker

Diego 8 uker

Diego er litt større enn de andre – reservert

Han skiller seg også ut med litt kaldere farge. Tross kald farge er det en varm gutt, men kanskje litt kresen på hvem som skal få kos. En rolig og oppmerksom gutt som vet å finne løsninger på det meste. 1 kg dagen etter 7 uker.

Dominic 8 uker

Dominic 8 uker

Dominic er en gutt som er mye av alt – reservert

Sindig og rolig men veldig oppfinnsom og nysgjerrig. Første til å klatre til topps av kurvsengen og første til å finne rømningsvei utav soverommet (godt hjulpet av en Bianca som kjedet seg). 1 kg dagen før 8 uker.

Dakota 8 uker

Dakota 8 uker

Dakota er ganske rolig – reservert

Han er blant de roligste og får med seg det meste som skjer da han ofte sitter å studerer de andre. Glad i nærhet er han også men da aller helst i mors armkrok. 1 kg dagen etter 8 uker.

Decii 8 uker

Decii 8 uker

Decii var lenge den minste av guttene – reservert

Han har hengt mye nær Bianca men kommer nå raskt etter. En nysgjerrig men forsiktig gutt. Liker best nye ting og nye rom i mors armkrok. 1 kg 3 dager før 8 uker.

11. juni (60 dager)
En spesielt spennende dag for alle. Da mor voknet fikk det første hun så henne ut av sengen med lynets fart. Diana hadde i løpet av natten blitt lei av knuffingen til oss gutta og tatt spranget fra vinduskarmen til hylla høyt oppe på veggen 😮

Diana som dronningen på haugen

Etter litt leking og rasing på stua oppe bar det i stor fart med hopp og sprett ned trappa til første etasje. Mor hadde nemlig plystret nede for frokost på kjøkken. Gøy ble det da mor ikke hadde lukket stuedøren helt og Dex snek seg inn til Brutus sin overraskelse. Med en av oss inne allerede og gulvet rent gav mor etter og alle fikk lov å prøve stuen.
Det ble et heller kort besøk denne gangen. Under oppsikt av Bianca, mamma, Brutus og mor undersøkte vi det meste inkludert stolene under spisebordet før Dominic ødela med å leke oppe i sofaen. Bedre lykke neste gang for nå er vi oppe i andre etasjen igjen og leker.

12. juni (2 måneder / 61 dager)
Nå har mor bestilt og betalt stamtavler til hele gjengen noe som må til hvis vi vil være sånne helt ekte rasekatter som mamma, pappa og de andre. Navnene har vi behold bortsett fra Decii som skal få det litt ekstra fine navnet Decius på papiret.

Nå er 3 av oss gutter over 1200 gram med de andre rett bak. Alle bruker dokasse og gjerne de med lokk og luke. Vil også skryte at vi allerede har lært at plystring betyr kom.

14. juni (9 uker)
En 5 kg sekk Farmina kattemat på gulvet gjennom natten måtte i morges over i 11 Inspira isbokser. Tror kanskje vi er blitt litt mer frempå enn mor var klar over men vi er jo hele 9 uker. Ja, også er Ozzi farfaren vår han og han åpner nesten alt. En gang var det en 10 kilo sekk han tygde hull i da han ante det var mat oppi den.
Litt rart kanskje men mor gav oss leketunell i belønning for rampestrekene. I følge henne er det ikke belønning til oss men til henne så hun skal klare å få en kaffepause så mye energi og nysgjerrighet som vi har om dagene.

16. juni (65 dager)
Nå er vi nesten rundt i hele huset.
Vi starter gjerne med en tidlig frokost på rommet så mor får tid til å vaske litt hus. Når hun er ferdig har vi litt lek og rasing på loftstuen før vi en etter en finner veien ned trappa for en tur på kjøkken eller stuen. Mor sier vi er ganske flinke å ikke rase for mye nede så det blir gjerne først i kveldingen at vi blir sendt opp igjen og stuedøren blir stengt.
I dag hadde vi også en runde fotografering og noen bilder er lagt i album på facebook.

Sibirkattunger D kullet 9 uker collage

9 uker gamle

20. juni (69 dager)
Endelig er vi blitt gamle nok til å dra på fisketur og Brutus, mamma Orenda og Bianca ble med. Litte granne skummelt med en gang men det ble fort veldig gøy – og kjempe mye søl på gulvet. Mor fant en stor plastskål så vi tar feil av den og en drikkeskål sånn at vi etterpå begynner å leke med drikkevannet vårt. Godt forsøk men vi har hørt at han farfar Ozzi druknet lekene sine i drikkevannet lenge før han hadde vært på første fisketur.

Ekte sibirkatter liker å leke med vann.

Sibirkatter på fisketur

Sibirkatter på fisketur
Lenke til video på facebook

23. juni (72 dager)
Ikke så veldig mye nytt å fortelle. Vi gjør stort sett de samme rampestreken og øver på det vi har lært. Nå som vi er passert 10 uker med noen få dager vises det godt på vekten. Diana og Dakota er de minste rundt 1300 gram, Diego og Dion de største på hele 1,5 kg med Decii like bak. Dominic er 1400 og Dex 1430.

Ikke så mye plass igjen når vi er først til å legge oss

Sibirkatt på data

Det er bare å smile så søte som de er

Asoras D_kull Stamtavler

Stamtavler er i hus så nå er vi ekte sibirkatter

26. juni (75 dager)
Med solskinn inn på stua ble det en liten foto runde her hos oss. Eller – kanskje riktigere å si foto runder hvor vi sprang først og mor kom etter i høyt tempo med kamera. Dex var ganske snill og det ble flere gode bilder i album på facebook. Dakota derimot var en skikkelig ramp i dag mot normalt. Hver eneste gang Dakota så kameraet i nærheten hoppet han av gårde i høyt tempo med et fornøyd hurrrr.

Sibirkatter Collage Asoras D-kull 10 og en halv uke gamle

10 og en halv uke gamle

29. juni (11 uker)
I dag startet vi med litt mer jakttrening enn opp og ned trappen etter hverandre. Mor har funnet frem både laser peker og micro bug for å tappe oss for litt energi og aktivisere oss.

Jakttrening for sibirkatter med Hexbug Nano

1. juli (80 dager)
Tiden raser av gårde og det er mye å lære men veldig gøy. Nå har vi begynt med klatretrening og det ganske så høyt oppe på veggen. Alle er med men Diana var først og er kanskje den flinkeste. Hun får allerede til å klatre baklengs ned stokken når hun vil ned. Dominic og Diego synes køen på veggen gikk litt for tregt og startet like godt klatringen på skilleveggen like ved.

Sibirkatter i farten

Diana Dex og Dakota klatrer

Sibirkatter i farte

Diana klatrer ned

3. juli (82 dager)
Dagene går stort sett med det samme men litt morro lager vi.
Hver gang mamma, Bianca eller Brutus skal ut prøver noen av oss å ta seg en luftetur. Ikke før har mor løftet et par av oss unna veien oppe på klatrestativet så kommer noen andre i full fart mot åpningen og mor blir sur på den voksne som somler med å komme seg ut.

Oppe på gangen henger strimler med stoff som mor har kuttet til quilting. De er litt vanskelig å få tak i høyt som de henger, men det er verdt innsatsen for de blir noen kjempe flotte «slanger» å springe rundt med. Alle de andre prøver nemlig å få tak i «slangen» og det inkluderer mor som prøver å redde den stakkar stoffremsen sin.

Sibirkatter med akvarie tv

Akvarie TV pause

Nå har de endelig funnet noe som fungerer som timeout når det trengs en kaffepause fra alle påfunnene våre. På tv finnes nemlig youtube med akvarie program som vi synes er helt topp å stirre på

6. juli (85 dager)
I går var vi 12 uker med en litt anderledes feiring.
Tidlig på morgenene ble vi puttet i bur og satt i bilen og deretter gikk det med humper og svinger inn til dyrlege. Tror de fleste av oss synes dette helt nye med kjøring var litt spennende for bare en av oss klaget og ville ut under kjøringen noe som mor skrøt masse av. Inne hos veterinæren var vi kjapt ute da burene ble åpnet for å undersøke. Noen av oss ble litt betenkt da døren åpne seg men damen som kom inn virket også helt grei. Så begynte styret. En etter en ble vi veiet, undersøkt både her og der før vi fikk stikk med vaksine i nakken og ble puttet tilbake i buret. Selv om vi var kjempe flinke måtte vi i buret så vi ikke endte opp med to doser da vi ser nokså like ut flere av oss.

Under en time tok det hele og deretter var det kjøretur hjem. Denne gangen viste vi jo hva kjøring var og bestemte oss for å ha sangkor hjem. Heldigvis for mor som ikke likte korsangen vår så veldig godt så tok kjøreturen under 10 minutter og hjemme igjen var vi tilbake til det vanlige. Mor fikk endelig morgen kaffen sin mens vi raste rundt i høyt tempo med jaktlek, mens mor ventet forgjeves på trøtthet hos oss noe som vaksine kan gi.

12. juli (91 dager / 3. måneder / 13. uker)
Tiden flyr fort når man har det travelt og det meste er gøy. Vi begynner å bli ganske så store både å se til og i oppførsel. Nå sover vi stort sett gjennom hele natten og er blitt mye flinkere til ikke å herje hvis vi våkner litte grann. Godt er det for den tobente da 3 av oss gjerne sover i sengen.

Litt flinke er vi også begynt å bli rundt matfatet, men øver fortsatt på å sitte pent på vent og spise rolig. Vi kommer imidlertid alle som et lyn når det plystres mat og det høres rimelig godt når vi alle raser ned trappen. Mat blir nemlig servert på kjøkken så nå bryr vi oss lite om lyder i vasken eller kjøkkenmaskiner.

D-kullet sibirkatter 3 måneder / 13 uker

Nye bilder i albumet vårt på facebook
3 måneder / 13 uker

18. juli (97 dager)
Det har vært travelt her i huset de siste dagene med besøk av mulige familier.
Mandag fikk vi besøk av en dame som Dakota klarte å sjarmere seg inn i hjertet på så nå er han reservert og skal flytte til Bryne. Tirsdag fikk først Decii besøk av familien sin og etterpå kom det en trivelig familie som falt for både Diana og Dex men fikk tenkepause noen dager. Det var nok Diana som hadde vært flinkest til å skru på sjarmen for hun skal få flytte til Randaberg. Onsdag og i dag torsdag fikk vi også besøk men da i første omgang for å teste om vi ga dem allergisk reaksjon. Det virket til å gå ganske så greit da ingen hostet eller nøs men desverre kom det reaksjon i ettertid.

Litt sliten må vi innrømme at vi er etter besøk av så mange fremmede, men vi har jo blitt belønnet med ekstra mye snop for fin oppførsel mot gjestene.

22. juli (101 dager)
I dag er to nye avtaler signert og både Dominic og Dex er også reservert.

26. juli (105 dager)
En god dag men også litt trist.
Vi skal nemlig si adjø til Dominic som har utstyret sitt pakket og klart og bare venter på sine nye slaver. Han var i går hos veterinær og fikk ID-chip og helseattesten sin noe som i grunnen var gøy fortalte han. På grunn av surrete mor ble det vente tid, men den ble brukt til å undersøke de fleste rommene hos veterinær. Hyggelig dame var der også og når ID-chip ble satt var det uten en lyd.

Sibirkattunge hos veterinær

Dominic hos veterinær

Dominic reiser ikke så veldig langt fra Arendal og har fått lov å beholde kulene sine og skal nok treffe damer bare han blir gammel nok.

29. juli (108 dager)
En dag som nok kanskje kan puttes i glemmeboken.
Etter en natt med lyn og torden og helt uten mat ble vannskålene våre fjernet på morgenkvisten. Deretter ble vi puttet i reisekasser og i bilen før klokken var passert 8. Veterinær ble neste stopp hvor Dion, Dex, Decii, Dakota, Diana og Diego ble kastrert i tillegg til mamma Orenda. Nå skal det innrømmes at vi husker lite av dette og hjemme igjen allerede rundt kl. 13:00 var vi kvikke og raske og hev oss over matfatet med unntak av mamma Orenda som nok ikke synes dette var så greit.

Neste på kalenderen nå er siste vaksine og deretter reiser Dion, Dex, Diana og Diego med Orenda. Decii blir noen dager ekstra mens Dakota skal få være med oss noen uker ekstra

Alle er nå reservert 🙂

Fotoalbum på Facebook

Ungene 0 – 4 uker
Ungene 4 – 8 uker