Ungene 0 – 4 uker

Orenda er den perfekte mamma, med enkle svangerskap og uproblematiske fødsler.
Dato for nedkomst var beregnet til 12.september ut fra første fødsel og fødselskalkulatorer og det er da liten forsinkelse med 01:30 den 13.september som blir 65 dager slik som sist. Litt ekstra spesielt var det med 5 stykker også denne gang.
Quintin og Orenda fikk denne gang en jente mer enn i deres aller første kull og de klarte også å få til 2 stykker med spottet mønster slik som Ozzi far og Orenda fikk sist.
Denne gangen ble det 2 gutter med klassisk tabby mønster og en gutt med spotter i tillegg til 2 jenter med hvert sitt mønster. Mulig at begge jentene blir endel varmere i fargen enn brødrene sine men vi får vente å se. Far Quintin er jo ganske så varm så dette er spennende.7 dager gamle sibirkattunger

Vekten på dette kullet var mer ujevt i starten enn det Orenda har hatt tidligere. Fra den aller minste som var jente med bare 79 gram til den største som var gutt med 106 gram. Imidlertid har Orenda mye melk og alle øker jevnt. 7 dager gamle har alle doblet vekten sin og den ene må få lov å kalle seg storebror med 220 gram.7 dager gamle sibirkattungerStorebror vokser og trives og er 10 dager 275 gram men de andre følger etter og minste jenta har nesten tatt igjen sin søster og er 225 g. Dag 8 begynte 2 av guttene å få små åpninger i øyenkroken og dag 9 fulgte 3dje etter sammen med søstrene sine. Det går ganske så sakte med åpning av øyner og på dag 10 er det ikke så veldig mye de ser. Vi har imidlertid begynt å bruke endel tid sammen med dem for å gjøre dem trygge på 2 bente.

Sibirkattunger

Sånn går stort sett dagene. Vi lader opp.

(27 sept)
14 dager gamle har alle god øyenåpning. Det er kun jenta med striper som henger litt etter på det ene øyet. Det er nå også mer aktivitet i gjengen. Som oftest beveger de seg litt mot oss i åpningen når vi hilser på. Minste jenta har tatt søsteren igjen med begge på 265 gram og brødrene er nær 300 med to på 295 og en på hele 315 gram.
Dagen i dag har gått med til fotografering og redigering og fotoalbum på facebook er oppdatert. Vi går en koselig og mer aktiv til i møte fremover.

Collage av c-kullet 2 uker gamle

Collage av c-kullet 2 uker gamle

(30.sept)
Det er en herlig alder de er i nå med mye som skjer. De er kjempesøte der de gjør sine små forsøk på å vaske seg selv og hverandre men de er også begynt å knuffe mer når de skal finne seg til rette.

(7.okt)
Nå har vi det travelt men også veldig koselig. Alle sammen har fått god kontroll over beina og beveger seg godt rundt. De er også mye mer oppmerksom på hverandre både med litt vasking men har også små slåsskamper hvor jentene er like tøffe som guttene. Et par av dem forsøker også å klatre. De sover mye mindre og Orenda setter pris på at vi er inne hos dem. Området deres er utvidet med et lite lekeområde utenfor sovekassen hvor de klatrer fritt inn og ut uten problemer og måltidene er gjerne på utsiden hvor mor Orenda får bedre plass.Lekeplass for kattSpesiell mat for de aller minste blir nå forsøkt men det er kanskje litt tidlig for mor Orenda er rask til å tømme fatet ved hjelp av datteren Bianca. Det blir lite igjen for de små men en av guttene er av den nysgjerrige typen og var raskt borte og smakte litt. Regner med at det tar noen dager før alle spiser men vi setter ut en liten dokasse med havregryn i tilfelle de vil prøve å gå på do (tror nok at det i begynnelsen kan bli smaking).

De nærmer seg nå 4 uker og navn er ivrig diskutert. Chudo, Casper og Chewie er nevnt for guttene og for jentene Cleo og Ciara. Vi tenker å vente enda litt med å bestemme navn i tilfelle det kommer noen gode forslag fra nye eiere med navn på C

Fotoalbum på Facebook

Ungene 4 – 8 uker
Ungene 8 12+ uker