Ungene 4 – 8 uker

Da er vi passert 4 uker.
Nå har vi mer eller mindre begynt å ta over styringa her i huset og etter flere forsøk på å klatre ut av lekebingen via sengen gav de tobente endelig opp.Lekestuen vår Vi har fått egen leke-stue i stua oppe. Der kan vi springe i full fart frem og tilbake istedet for rundt i ring som i lekebingen. Supert er det at de tobente får plass til å ligge noe som blir supre klatrestativ for oss. Over det ene benet, under det neste og noen høye rare lyder når vi klatrer på fjeset. Her kan det bli mye gøy.
Mat får vi servert flere ganger om dagen nå men den er det stort sett mamma og storesøster som spiser enn så lenge. Vannet gir mye morro og søl og kanskje lurt at de har dekket til gulvet for det står en liten sandkasse borti hjørnet som også er ganske så gøy.
4 uker og i lekestuen med BiancaStore søster Bianca er stortsett med når vi vil leke å ha det gøy, men hun er nådeløs og streng som mamma når det er vask eller grensesetting som trengs.

5 uker gammel
er vi alle ganske så mye større med jenter like under 550 gram mens guttene er fra 570 helt opp til 610 gram. Han største av oss fortjener navnet klatremus da han allerede har fått klatreteknikken på plass og sover i andre etasjen til mors store fortvilelse. Han har det nemlig litt veldig travelt når han skal ned og lander bare så vidt på beina. En gang stod vannskålen litt for nærme og da endte det med et lite bad.
Storebror klatremusStort sett går dagene med til lek, spising og soving. Fotball er ganske gøy kun overgått av bryting. Nå spiser vi forresten alle sammen noen små måltider med litt velling hver dag og vi jenter har fått taken på vasking noe Bianca godt får merke.MåltidDen tobente mammaen vår ser forresten litt sliten ut. Lurer på om det er fordi vi leker med henne litt om natten også nå som vi fint klatrer opp i senga. Heldigvis for henne så blir vi fort sliten og sovner raskt.

(22.okt)
Nå spiser vi alle sammen velling og doen er masse i bruk. Vi har fått sand i kassen istedet for havregryn. Så da er det sand over alt og mye morro med en liten feiekost som vi krangler om å ta. Høres ut som vi har fått navn men vet ikke hvem som er småbølle og hvem som er  banditt.Banditt eller småbølle
Stamtavler er bestilt og navnene der er 🙂 Chudo, Cody, Casper, Cleo og Ciara. Korte navn som er enkle å lære og lett å rope hvis det trengs.

(30.okt)
Tiden har flydd av gårde. Tror nok det er litt vår skyld at det ikke har vært skrevet noe her på en stund for vi har hatt mye for oss. Nå klatrer vi alle høyt og lavt til mamma, Bianca og de tobentes fortvilelse og har hatt flere forsøk på å rømme ut av binge og soverom etter storesøster. I dag morges gav de opp og vi er nå kvitt bingen. Cleo klarte nemlig å hoppe kjempe langt og etter å ha dinglet litt på toppen av bingen etter forbeina klatret hun seg over og skulle på oppdagelsesferd. Desverre kom hun ikke langt men da var det bare å forsøke igjen og da fulgte også Chudo og Cody etter.
LekestuenEtter litt «husarrest» inne i avlukket i hjørnet forsvant hele bingen vår ut av loftstuen. Nå er det kun sperre foran trappen med plast rundt rekkverket og sånn for sikkerhetskyld også nedover i trappen. Storesøster Bianca er nemlig flink til å åpne alt mulig og da kan det jo tenkes at vi følger etter ned trappa og kanskje i høyt tempo.
Vi begynner vist å få litt forskjellig personlighet nå selv om vi stort sett er rampete som våken og kosete som trøtt.
Chudo er størst og først til det meste. Han tror han er sjefen over alle sjefer og den smarteste av alle oss. Når han er trøtt skal det koses og han sover ikke alene.
Cody er den som står for endel rampestreker og spillopper, men han er også utrolig snill og kosete. Han sovner helst i fanget eller i håndflaten.
Casper er den roligste av oss. Det er ikke få ganger Casper er blitt etterlyst fordi han er bak eller under sofa og skap. Han er imidlertid aldri langt fra mor eller tobente og kalles også godgutten.
Ciara og Cleo er guttejenter begge to. De er begge glad i brytekamp og bøllete i lek. Ciara er nok litt mer rolig enn den energisk og oppfinnsom Cleo og heldigvis for det da Cleo og Chudo stadig finner på å flytter grenser.
Nær 7 uker gamle
(2.nov)
Full fart nå og mye latter.
Nå er vi lynraske, uredde og veldig nysgjerrig. Den tobente som ikke er rask gjennom døren får fort 2 – 3 ekstra med. Ikke enkelt heller når 1 blir hevet ut igjen så spretter 2 nye inn. Vi har vært snille så langt og ikke fulgt etter ned trappen når mor og Bianca lager åpning men tenker det ikke er lenge til.

(5.nov)
Nå har vi det gøy og leker også endel med pappa Quintin. Vi har også funnet på litt ekstra de siste dagene med Chudo og Cody i spissen.

I går var det Chudo som hoppet nedover trappen som den første av oss. Han var lynkjapp etter pappa Quintin som åpnet porten da han ville ned. Dessverre var de tobente i nærheten så vi andre fikk ikke fulgt etter og Chudo kom bare halvveis ned før han ble innhentet. Det var litt av en fart på hann men den tobente var også rask.
Trengte imidlertid ikke vente så veldig lenge før det ble suksess 🙂

I dag morges var vi ikke alene oppe men mens den tobente der lekte med jentene hoppet både Chudo og Cody etter når mor Orenda åpnet porten og gikk ned i første etasjen. Der fikk de det riktig så spennende en god stund før den tobente på stuen nede begynte å kikke seg rundt. Det var mor Orenda som avslørte Chudo med å pratet litt for mye mens hun vandret etter han rundt over alt i stuen.
Cody fikk bitte litt ekstra tid nede på stuen i lek med søster Bianca til opptellingen oppe avslørte at det manglet en liten firbent.

Mopping er gøy 🙂

Fotoalbum på Facebook

Ungene 0 – 4-uker
Ungene 8 – 12+ uker