Ungene 0 – 4 uker

Orenda svanger

Enda en gang har Orenda gitt oss noen aldeles herlige unger og også denne gange ble det 5 stykker.
-> fotoalbum på Facebook

Som sist var nedkomst beregnet i kalenderen og på dag 64 (som var en dag mer enn sist kull) var det tydelig at noe var på gang. Litt ekstra spennende ble det med dagen før 17. mai.  Erfaring fra sist gang tilsa da at ungene kunne komme på nasjonaldagen.
Og det gjorde de 🙂

Collage

Dager gamle med navn satt på

17. mai midt på formiddagen klokken 11:23 kom den første og deretter fulgte de raskt og problemfritt til siste var ute klokken 14:10. 5 flotte og kraftige med både mønster som mor og som far Ozzi. Først kom det tre gutter, deretter en jente og til slutt enda en gutt. Alle var friske og raske og kravlet rett opp i matfatet. De var ikke så veldig store med vekt fra 90 til 105 gram, men dette kan jo være en fordel når de skal ut og alle opp i vekt allerede første døgnet.

Litt spesielt var det å oppdage i ettertid at første kull var født nesten nøyaktig på minuttet som det første kullet som kom mellom 11:30 og 14:00. Tilfeldighet eller ei er det bare neste kull som kan si noe om.

Variert kull med god bredde

Litt variasjon i mønster på ungene denne gang

—————–

Den første uken ble kjønnet til jenta sjekket jevnlig.
Vi ble nemlig etterhvert noe i tvil på kjønn ettersom vekta økte minst like mye som hos guttene. I tillegg til stor vektøkning var det veldig store labber og kraftig hode som de andre. Det er heldigvis en jente vi har med både flott størrelse og med Ozzi sine spotter. Alle de fem har bred nese og om siste kull var flott så er dette kanskje enda litt bedre. Tre av dem har tidlig tydelig mønter med en klassisk tabby og to spotted og med jenta litt lysere. Det skal bli spennende å se om hun får halvbroren Quintin sin gylne farge.

Både klassisk og spotter

Både klassisk og spotter

Nedenfor er 4 av dem med jenta til høyre.
Til venstre oven i fra og ned født no. 5, no. 3 og no. 2
(ingen bra bilder av no. 1).

Collage 1 uke

Collage 1 uke

—————–

De første ukene blir det lite annet enn spising og soving.
Hver dag var det veiing for å oppdage avvik tidlig. Om vekta stod på stedet hvil en dag så ble det litt tettere oppfølging det nærmeste døgnet. Mot slutten av andre uken hadde alle åpnet øynene og de var også begynt å bli mer aktive. Flere forsøke å kravle rundt inne i kassen, men uten at bakbeina bar vekten særlig godt.

12 dager gamle

12 dager gamle. En trygg og god gjeng med jevnt og fin utvikling hele tiden.

—————–

3 uker med navn satt på

3 uker med navn satt på

17. mai kullet 3 uker gamle

17. mai kullet 3 uker gamle

17. mai kullet 3 uker gamle

Tre uker gamle fikk de litt større tumle plass og godt 3 uker gamle ble de presentert for våtfor. Nysgjerrig som denne gjengen er tok det ikke lang tid før alle spiste med god appetitt. Dokasse kom på plass samtidig og dagen etter satt første mann flink oppi og gjorde sitt fornødne. Synes det er helt utrolig hvordan disse små forstår hva kassen skal brukes til. Det kan også virke som om de lærer hverandre for med 5 stykker som vil oppi do samtidig ble det satt inn enda en dokasse.
Nå er det imidlertid oppstått et ønske om å få dem over på en annen type sand. De har tydelig blitt lært av Orenda viktigheten av å grava godt over etter dobesøk for den ivrige gravingen de gjennomfører kan få hvem som helst ut av dyp søvn.

Følg oss fra 4 – 8 uker
Følg oss fra 8 – 12 uker
Følg oss fra 12 – 16 uke
-> fotoalbum på Facebook