Ungene 12 – 16 uker +

Følg oss fra 0 – 4 ukerfra 4 – 8 uker og fra 8 – 12 uker

Ungene til Orenda og Ozzi begynner nå å bli ganske så selvstendige.
-> fotoalbum på Facebook

Da var dette kullet 12 uker.
De har vært på helsekontroll uten anmerkning, fått sin første vaksine og blitt merket med microchip. Inn i uke 13 er to av guttene 1700 gram med de andre to over og under 1400 gram og Bianca på 1430 gram. De to største er på vekta omtrent som Aslan i forrige kull og også Quintin da han var i samme alder.

Gjengen utvikler seg bra og er begynt å trekke seg mer vekk fra moren Orenda. Nå er de stort sett rundt oss. Flinke å spise både vått og tørt og dokassen brukes flittig uten uhell.

Sibirsk katt er regnet som smart men…
Ved kosting av gulvet fant jeg en eske på et par kilo flyttet flere meter bak sofaen og kommenterte at Mellow sikkert hadde feid den med seg i jaktlek med Orenda. På spørsmål fra guttungen om det ikke kunne være de små svarte jeg at den nok var for tung. Det kom imidlertid raskt fra han at de sikkert var tre som hadde samarbeidet.
Tror sønnen vår er veldig glad i disse små avkommene etter Ozzi og har store forventninger til dem. Riktig nok løser Ozzi de aller fleste problemer og hindringer men denne teorien er nok sterkt overdrevet.

13 uker får de lov å leke litt i hagen så vi kan få noen fine bilder. Artig å se begeistringen hos de små når sommerfugler letter. Like artig er det å se det bekymringen som lyser i øynene til Orenda som prøver å følge med alle 5 og det helst samtidig. Hun stoler vist ikke på oss tobente som er der og følger med. Det gjør vist ikke Mellow heller som har plassert seg høyt til værs og har hele kontrollen.

Gjengen i lek og glede

Gjengen i lek og glede

Far Ozzi passer også på

Far Ozzi passer også på

Mellow har hele kontrollen

Mellow har hele kontrollen

14 uker eller korrekt 100 dager
Nå er det tempo og til tider vel mye spenning. Hver morgen er kattungene en liten stund på rommet mens de voksne får komme ut og gå på altaner og i hagen uten risiko for at noen små følger etter. I dag var det imidlertid med store øyne at vi tobente oppdager flere små på vei mot altandøren. Kan det være at døren ikke var klemt 100% igjen? Det er uansett utrolig da døren går innover i rommet deres – eller – dette er Ozzi’s unger.
Nå er de ivrige til å klatre på veggen og er ofte på toppen av skapet og leker gjemsel med oss.NO*Asoras B-kull 100 dager NO*Asoras B-kull 100 dager NO*Asoras B-kull 100 dager15 uker er både Bandit og Bamse over to kilo.
Det er gått nesten en hel uke siden Bingo og Bamse ble kastrert, men det merkes lite forskjell på dem og de andre guttene. Bamse og Bandit følger samme vektkurve fortsatt selv om en er kastrert og den andre ikke.
Gjengen er nå blitt litt mer langstrakte, litt smalere over snuten og også litt høyere på beina. Den siste uken merkes det også at de tar seg mer tid til å observere det som skjer og er litt roligere.

16 uker og noen herlige skapninger hvor dessverre to snart skal reise.
I dag har de fått siste vaksine og alle har fått helseattester uten anmerkning.

16 + eller korrekt 21 uker gamle er tre enda hos oss, men Bandit har funnet ny familie og reiser den 20. oktober til Oslo. De vokser og trives, men er på alle måter fortsatt bare kattunger. Vi håper enda vi skal få følge utviklingen deres videre med Bianca og Brutus hos fôrvert, men rette familie for en god fremtid er det viktigste så vi må kanskje gi slipp.
Her er to ganske så nye bilder av Brutus og Bianca.

NO*Asoras Brutus, Sibirsk katt, kattunge

Brutus

NO*Asoras Bianca, Sibirsk katt, kattunge

Bianca

Brutus og Bianca - den første snøen

Brutus og Bianca – den første snøen

Følg oss fra 0 – 4 uker
Følg oss fra 4 – 8 uker
Følg oss fre 8 – 12 uker
Bianca og Brutus 7 måneder og ! år
-> fotoalbum på Facebook