Ungene 8 – 12 uker

Følg oss fra 0 – 4 uker, fra 4 – 8 uker og fra 12 – 16 uker

Ungene til Orenda og Ozzi begynner nå å bli ganske så selvstendige.
-> fotoalbum på Facebook

Nå er det heldigvis sommer og temperaturen ute er flott for de små. Luft og lys ispedd litt fuglesang gir godt humør til lek og fantestreker mot mor ute på altanen i andre etasje som et trygg for de små med nett over det hele. Heldigvis bruker de ikke luken på egenhånd enda, men det hender de farer ut sammen med en voksen. Sover gjør de også gjerne ute i løpet av dagen.

Bingo blir bare herligere for hver dag som går og kommer overens med de aller fleste. En gutt som liker å kose i halsgropen, men er også den som har ramlet oppi isskålen av ren nysgjerrighet.

Bianca funnet ut at hun kan åpne katteluken til altanen og det før hun er 9 uker, og hun har raskt lært de andre hvordan det gjøres. Supert med utvikling men det fører også til enda flere plasser å lete når alle skal samles. Ozzi er forresten også ganske irritert om kvelden for da har dette vært hans private utsiktspost noe de andre voksne respekterer. Løsningen er kjøkkenet i kveldingen, men så blir de også vant til vannkoker og andre kjøkken lyder.

60 dager gamle har også kattungene fått med seg at plystring betyr kom.
Nå er det bare å gå ned på kjøkken å gjøre matskålene klar og plystre så kommer alle de firbente springende (det er gjerne også en eller flere tobente som roper om det er middagen som er klar).Nå har Bandit har sørget for at støvsuger er er kommet mer flittig bruk. Mopping er nesten helt umulig å få til uten å bli utslitt siden han elsker å surfe oppe på kluten med godt grep rundt stangen. Høyere tempo og masse svinger er bare enda mer gøy.

Sibirkatter

De koser seg som «innekatter»

Innekatt er et ord som kan betyr forskjellig for mange. For oss betyr det at de ikke beveger seg fritt ute og er i kontakt med andre mennesker og dyr uten at vi har kontroll. De er ikke vant til annet og virker svært glad og fornøyd. Flue jakt er også spennende.

Tidlig krøkes som god krok skal bli er et ordtak.
Snart 10 uker gammel har Bingo hatt på sele og gått en liten tur i hagen. Det var en positiv opplevelse og Mellow og Quintin som var ute tok imot ham med glede og fulgte med.Bingo i sele for første gangBandit fikk også prøvd sele i hagen med stor suksess. Dette tenker jeg han har lyst til flere ganger for tempo var høyt så det var bare å holde igjen der han for rundt det meste.Bandit sin første tur

Her er en video tatt like etter 10 uker på dag 74. Den litt varme med flekkene er Bianca og den litt mer grå med flekker er Bandit. Av dem med sirkler på sidene er Bingo litt mindre enn Brutus og Bamse har mer utydelige sirkler.

I morgen er de små 12 uker.
Helseundersøkelse, første vaksine og ID-chip er på programmet. De er en herlig gjeng og da er det ikke så farlig at de blir en stund og venter på at eiere skal melde seg.

Bianca og Bingo med Bamse - timeout

Bianca og Bingo med Bamse – timeout

Så langt har Bingo, Bandit og Brutus fått prøve seg i sele ute i hagen med stort hell. Bamse og Bianca skal også vennes til sele, men så langt har Bianca fått lov å leke litt i hagen uten sele med Quintin. Ute under åpen himmel blir jenta nemlig litt forsiktig så manglende sele har gått greit enn så lenge.

Bianca og Quintin i hagen

Bianca og Quintin i hagen

Følg oss fra 0 – 4 uker
Følg oss fra 4 – 8 uker
Følg oss fra 12 – 16 uker
-> fotoalbum på Facebook