Unger 0 – 4 uker

Det var noen aldeles herlige unger som ble født 2.oktober.

Mittelmeijer Orenda med barn

Mor og barn

Dette kullet var så jevnt at det ble helt umulig å unngå neglelakk for å kunne passe på vekta. To hadde riktig nok tydelig mønster på sidene, men alle var mørke og veiingen går fort for ikke å forstyrre mor og barn unødig.

Tydelig mønster

Tydelig mønster

Mørke alle sammen

Mørke alle sammen

En spennende tid med småtasser. Mot slutten av første uke kravler de også litt mer rundt inni buret før de legger seg til ro enten for å sove eller for å spise hos mor. 7 dager gamle anes det at øynene er på vei til å åpne seg snart. Ser litt glippe på de fleste og disse reagerer mer på lys ved å snu seg raskere vekk.
Det er også etterhvert blitt klart at vi er tre jenter og to gutter.

Bilder 1 uke gammel

Født som no.1

Født som no.1

Født som no.2

Født som no.2

Født som no.3

Født som no.3

Født som no.4

Født som no.4

Født som no.5

Født som no.5

—————–

En ny uke er begynt.

Dette er allerede en livlig gjeng og det går til tider litt brutalt for seg i matfatet med knuffing og små skrik. Et par av dem har funnet teknikken med å krype under de andre for deretter å reise seg opp. Virker stort sett hver gang at en mister taket og pupp blir ledig.
9 dager gammel tok den første, en jente en titt på verden rundt og dagen etter fulgte neste jente og eldste gutt.

Nygjerrig på verden

Jente no.1 Nysgjerrig på verden

Ved utgangen av andre uke er alle gode og runde. Tyngste er ikke overraskende en gutt, og 300 gram er bra. Nå flytter alle blikket mot åpningen når jeg tar en titt inn i kassen deres. Tror nok det skjer litt mer i uken som kommer.

Bilder 2 uker gammel

Jente født no.1

Jente født no.1

Jente født no.2

Jente født no.2

Gutt født no.3

Gutt født no.3

Jente født no.4

Jente født no.4

Gutt født no.5

Gutt født no.5

Snart tre uker er de en herlig gjeng som begynner å kravle ganske så fort. De bruker å kommer i mot oss nå når vi setter oss ned. Ser også at de har også begynt leke litt med hverandre ved en slags små slossing og her er jentene like ivrig som guttene. Et par av dem sjarmerer oss litt ekstra der de forsøker å vaske seg selv og de andre.

Provisorisk lekegrind

Provisorisk lekegrind

Nøyaktig 3 uker gamle er guttene passert 400 gram og jentene ligger fra 355 til 375 gram. De er blitt en ganske så nysgjerrig gjeng både på omgivelsene og på oss tobente. Nå roper de heller ikke på mamma med en gang de blir tatt opp til det er de for nysgjerrig og alt skal luktes på.

Innhegningen deres er blitt forbedret. Den er laget litt større og har fått høyere kanter så ingen rømmer ut. Det gjør at kassen deres kan være åpen døgnet rundt og de spasserer fritt ut og inn. Mor Orenda synes dette er topp og trives godt utenfor kassen og lokker dem ut. Maten blir også servert der ute.

Bilder er det litt dårlig med i disse dager. Nå er de desverre så opptatt av alt rundt at det er vanskelig å få bilder av god kvalitet når lyset ikke skal være så sterkt.
En liten film av gjengen i innhegningen under lunch på 3 ukers dagen

Et par dager inn i fjerde uken lykkes det å få noen gode bilder inne i lekegrinden deres.

Kattungene i lekegrinden 25 okt 2015

Kattungene i lekegrinden 25 okt 2015

1 og 2 I lekegrinden 25 okt 2015

1 og 2 I lekegrinden 25 okt 2015

Tre og en halv uke er de alle i full fart.
Alle titter opp når vi kommer inn og løper i mot oss. De er alle kontakt søkende og de liker å klatre opp på beina våre. To av dem synes fanget er en ypperlig plass å vaske seg. Alle i huset bytter på å besøke dem så snart de er våken. Når de er våken ser vi fort da vi har satt opp kamera som vi følger med både mobil og maskin.

På kamera

På kamera

På kamera

På kamera

Nå har vi begynt så smått å la de små få smake velling på vei mot mat. Det begynner å bli vanskelig for Orenda å lage nok melk til alle fem som er så store og sultne.

Fremdeles er de på rommet helt innerst oppe hvor der er litt mindre lyder og veldig sterilt, men nå er det ikke lenge før lekegrinden skal settes opp på stuen. Foreløpig har de fått hele rommet til lekeplass og de er blitt svært så raske til bens. Så snart døren blir åpnet er det to av dem som er svært så ivrig på vei ut. Verden begynner å bli spennende.

Nå spiser alle mat, men tre er spesielt ivrige. Alle har også forsøkt dokasse så dette lover godt.

4 uker gamle spiser vi mat :)

4 uker gamle spiser vi mat 🙂

Følg oss 4 – 8 uker

Følg oss 8 – 12 uker

-> fotoalbum på Facebook