Unger 4 – 8 uker

Følg oss også helt fra 0 – 4 uker

Vi går inn i 5te uke med en kattunge over 500 gram. Gutten Aslan som ble født i midten veier 501 gram. Broren Akela som er yngst i kullet veier på dette tidspunktet litt mindre, men så er Aslan mye ivrigere på mat. Det er han og de to eldste jentene Annabel og Ariel som er raskt på plass når maten blir servert.

Ariel og Aslan i matfatet

Ariel og Aslan i matfatet

Er glad sengen på rommet har myke kanter og ikke er så høy. Ariel og Annabel er svært så ivrig på å klatre opp i senga, men tar seg aldri tid til å klatre ned. Da ender det som det må med dunk, men det hefter ikke disse to som løper i full fart videre. Det er mye løping å klatring med disse to i tillegg til rampestreker med brødrene. Ikke det aller minste redd for en liten slåsskamp disse jentene.

Quintin besøker barnerommet

Quintin besøker barnerommet

Lekegrinden satt opp i loftstuen så nå blir de vant til lyder. I tillegg til TV så er bad og vaskerommet like ved og endel trafikk blir det også av to og firbente forbi dem.
Grinden er satt sammen av kompostbinge ellementer i netting men nederst er den dekket med plast på innsiden bortsett for en bit lengst vekk fra trappen som har plast på utsiden. Her får de da en liten mulighet/utfordring for rømming som de kan prøve seg på. Litt utfordringer må de jo ha, men 5 stykker må det begrenses litt hvor vi skal passe ekstra på.

Lekegrind i loftstuen

Lekegrind i loftstuen

Her går det meste etter oppskriften. De spiser godt og går på do når de trenger og Annabel har hatt første rømnings forsøk. Quintin er kjempeflink og hoper inn og leker med dem, men hjelper ikke ved å ligge på utsiden og løfte plastkanten så de ser flere rømningsveier.

De er i en herlig alder. Nå avløses vekkeklokken av 5 herlige små som kommer springende opp i sengen for litt morgenkos.

6te uken er i gang og den gir oss noen utfordringer.
Når ungene er våkne og ikke opptatt av kos og mat så går det i klatring. Det vises også godt på plasten som er på innsiden av lekebingen deres. Senga deres i rotting som har tre nivåer er ivrig i bruk som klatrestativ og det midterste nivået er nå en av deres lekeplasser.

Mot slutten av 6te uke er Jysk besøkt og trapperekker er nå kledd inn i klar plast fra topp til bunn. Flere i gjengen er oftere i øvre etasjen på senga si enn de er på gulvet. Sånn som de klatrer er det bare et tidsspørsmål før de er ute på gulvet. Da er det godt å vite at alle glipper og hull ned til 1ste etasjen er tettet.
Heldigvis har vi også overvåkningskamera som gjør det lettere å følge med. Hvile får vi når de sover.

6 uker gamle nøster

6 uker gamle nøster

15 november skjedde det.
Akela var første til å klatre opp og over kanten og Alana fulgte tett etter. Alana var både rask og gav seg ikke så løsningen ble en tur på kjøkken med far hvor hun fikk være å utforske videre. Det viste seg å være for sent, for alle de andre hadde fått med seg hvordan hun gjorde det og fulgte nærmest i kø. Med Alana på kjøkken ble Akela og Annabel plassert med Chris på rommet hans hvor de kunne utforske under kontroll. Aslan og Ariel fortsatte med rømninger men to er det mulig å følge med så de fikk være litt rundt i stuen.
Etter nesten en time med spenning sovnet de fort tilbake i bingen. Nå blir det vaktlister fremover.

7 uker gamle har lekegrinden kun funksjon som klatrevegg og en plass hvor toalett og leker står plassert. Den står nå åpen hele tiden og de springer og leker over det meste av stuen. Toalett trening har gått bra og tre ulike typer er prøvd uten problemer. Så lenge det er i kassen  på fast plass blir det brukt. Flinke små 🙂

Ved overgang til 8nde uke er det greit å konstatere at guttene følger farens vektutvikling med få grams avvik og jentene følger like bak. Dette kullet er fem som skal dele på en mor mens faren delte kun med broren.

Følg oss 0 – 4 uker

Følg oss 8 – 12 uker

-> fotoalbum på Facebook