Unger 8 – 12 uker

Følg oss fra 0 – 4 uker og fra 4 – 8 uker

Vi går inn i 8nde uke med to gutter over 1000 gram. De er utrolig jevne med Aslan på 1049 gram og Akela 1040 gram. Dette er så lite at en tur på toalettet kan snu det helt rundt. De to eldste jentene kommer rett bak med Annabel på 949 gram og Ariel 930 gram. Alana er bittelitt mindre og noe lettere med sine 880 gram, men så er hun veldig aktiv og har nesten ikke tid til å spise når maten blir servert.

Familiemiddag

Familiemiddag

De er i grunnen svært like fortsatt og ligner da mest på mor.

8 uker - trangt om plassen

8 uker – trangt om plassen

Ser ut som om tiden fremover blir ekstra utfordrende. Det er utrolig hva slike små finner på når de sammarbeider i flokk. Bolen til genseren ble avsluttet et par centimeter før planlagt da en av de tygget av garnet. Sybordet ble omorganisert til det ugjenkjennelige mens kaffen ble hentet.

Nygjerrige små sibirkatter

Nygjerrige små sibirkatter

På den andre siden så blir det veldig fredelig i etterkant av ablegøyene deres og etter å ha ryddet etter dem er det godt med en pause. Det er jo ved å prøve og feile de skal lære hva som er greit og hva som er ei. For å ikke gjøre dem forvirret brukes konsekvent NOoo.. istedet for nei som vi ellers bruker innimellom når vi snakker.

Utslått gjeng

Utslått gjeng

Nå er gjengen stort sett nede i første etasje fra de står opp til de går og legger seg. Når klokken ringer er det kun tid til en kort nesekos før de stormer til døren.
Maten serveres nå på på kjøkken og det fungerer greit å plystre så kommer de stortsett springende i samlet tropp.

Toalett er uten problemer. Perler, sand og pellets går like greit og de bruker både overbygd og åpen kasse. De bruker den doen de kommer til først. Nå skal det innrømmes at vanlig sand fikk en kort prøvetid og det med ulike typer. Støvet fra sanden gav oss tobente pusteproblemer og sølet utover gulvet er vanskelig å beskrive. Vi holdt ut kun en uke før  både brukt og ubrukt sand ble kastet. De fem små gjorde ikke problemet mindre ved å bruke sanden som lekekasse mellom dobesøkene.

Nå er noe av julepynten begynt å komme på plass.

Alana 9 uker i julestemning

Alana 9 uker – julestemning

Annabel 9 uker sjekker julepynt

Annabel 9 uker –  julepynt

Julepynten Ariel 9 uker

Julepynten – Ariel 9 uker

Julepynten Ariel pryder facebookgruppen til Sibirkattens Venner nå i disse juletider.


Micro Bugs
En liten leke kan gi mye morro

Nå tråkkes det forsiktig rundt i huset, for de er umulig å si hvor småtrollene kommer fra. Forsøk på å stenge adgang under trappa var bortkastet for disse små som fort fant flere smutthull. Det er ikke alltid at de voksne synes det er like morro med snikangrep derfra. Ozzi er den som leker mest med dem og det er ikke sjelden at flere er på ham på samme tid.

Stamtavler er i hus så nå kan vi vise frem slektstreet vårt.

Det begynner å bli trangt ved altandøren når de voksne skal ut i hagen. Ikke like lett alltid å holde 3-4 små unna åpningen med beina mens de store smetter ut. Ikke sikkert det er utelivet som frister, men de voksne får det til å se spennende ut der de spretter mellom buskene.

Aslan har begynt å skille seg ut på flere måter enn sin gylne farge.
Han har begynt å etterape sin far når de får «snop». Når «snopet» hentes frem setter Quinten seg og løfter labben og Aslan forsøker nå på det samme og lykkes ofte.

22nde desember var det første helsesjekk med vaksinering hos veterinær. For å komme ditt må det en biltur til, men den gikk overraskende greit. Litt roping og uro var det men ikke ingen ting som krevde stopp. Skulle kanskje ikke ha tatt tre i et bure for Aslan fikk noen kortere værhår, men det er vanskelig å håndtere mer enn to bur for en person. Inne hos veterinæren gikk det problemfritt. Alle var rolige og tok undersøkelse og vaksinering greit. Ingen hadde feil og alle fikk skryt. Husker allikevel den første kommentaren best for i det Akela ble tatt opp kom det kontant «Å – for noen store labber».
Nå går vi spennende dager i møte med juletre og forhåpentligvis en god jul.

1. juledag rundet kattungene 12 uker. Gledelig overrasket var det ingen som klatret i juletreet og kun to julekuler under treet ble rørt.
Julaften ble en fredelig feiring. Kattene fikk kalkun servert på gulvet og vi tobente oppå bordet. Ikke en av kattene hoppet opp på bordet i løpet av kvelden til vår glede.
Heller ikke første dag bød på den store dramatikken selv med gjester i huset. Kun en av gjestene opplevde en kattunge som klatret opp leggen.

Julegave utdeling

Julegave utdeling

Det ble nesten som en liten bursdag for kattungene siden dette ble midt i julefeiringen. Alle ble gjort litt ekstra stas på selv om de ikke skal til nye hjem før de runder 16 uker. Gave og god mat må jo til når det feires jul.

Følg oss 0 – 4 uker
Følg oss 4 – 8 uker
-> fotoalbum på Facebook