Ungene 0 – 4 uker

3. mai begynte Mellow å spise bedre. Det har nok gått ut over melka alt hun har vært gjennom for ungenes vekt falt. Heldigvis har støttemating sørget for å snu trenden og begge er i dag passert fødselsvekten igjen og støttematingen er slutt

Siberian kittens one week

Ungene 6 dager gamle

Tiden går veldig for når mye skjer. Tenk allerede en uke siden sjarmtrollene så dagens lys. Skimter øynene så vidt innerst i kroken på begge to da klokka viser nøyaktig en uke gammel. Mellow spiser og drikker bedre og begge ungene øker i vekt. Støttematingen blirlagt på is.

—————–

En ny uke er begynt.

DAG 8 ble tvilen som hadde hengt i lufta leenge til fakta. Jenta ble omdøpt til Quincy :/ Vi har to gutter. Begge guttene begynte for alvor å åpne øynene samtidig, den åttende dagen.

Quinzy 8 dager

Quinzy 8 dager

Viljesterk mamma får det som hun vil. Reise sengen og Sturdi buret må rett og slett ha vært for romslig. Nå storkoser hun seg sammen med de små inne i en mørk krok på syrommet. Det er ikke alltid prisen det kommer an på.

Ny seng igjen

Ny seng igjen

8 dager gamle har begge åpnet øyne sine. 12 dager gamle kryper de rundt hverandre og det ser nesten ut som brytekamp til tider. De kommer også mot oss nysjerrig for å lukte på fingrene.

Quintin 10 dgr 08.06.

Quintin 10 dgr 08.06.

Quintin 11 dgr 09.06

Quintin 11 dgr 09.06

Quincy 11 dgr 09.06

Quincy 11 dgr 09.06

Quincy 11dgr 09.06.

Quincy 11dgr 09.06.

Halvannen uke gamle ble soveesken deres er flyttet oppi en liten innhegning tilbake i barnerommet. Bedre føre var en etterpå snar, for de kan bevege seg ut på tur hvilken dag som helst. Får se om den lave kanten holder en hel uke…

Baby innhegningen

Baby innhegningen

Quincy 11.6 13dgr.

Quincy 11.6 13dgr.

Quintin 11.6 13dgr

Quintin 11.6 13dgr

Ekstraordinær foto runde. Quintin og Quincy er to uker gamle.

Quintin 12.06.14 14dgr.

Quintin 12.06.14 14dgr.

Quincy 12.06.14 14dgr.

Quincy 12.06.14 14dgr.

—————–

Da er allerede uke 3 i gang.

Dag 15 starter rimelig rolig. Vi er litt overrasket over hvor god kontakt Quintin gir mot oss. Etter bøkene er han en uke for tidlig ute. Han har også begynt å leke med nesen til mor under den daglige vasken.

Dag 16 kommer Quincy raskt etter og begynner med lek. Han bøller og biter Quintin mens han sover. Ikke hardt riktig nok for broren våkner ikke. De har også begynt å bevege seg i ytterkant av sovekassen sin og klarer seg bra lenge uten mor rundt seg. Mor og far har også fått seg litt kvalitetstid  i hagen uten unger, og begge ser ut til å sette stor pris på disse minuttene. Denne dagen passerte Quintin 300 gram

Quintin 15.06 17dgr.

Quintin 15.06 17dgr.

Dag 17 passerer Quincy 300 gram kun dagen etter sin bror. Dag 21 og utviklingen går fort. Quintin er passert 375 gram og broren ligger rett bak med sine 365. Quintin er den som er mest stødig til bens for øyblikkt og også mest nysgjerrig. Han bruker å komme småløpende mot oss når vi hilser på. Quintin er også  begynt å jakte litt på leker og setter pris på litt kos. Quincy er mer rolig og forsiktig, men bruker gjerne å komme nysgjerrig etter. I går klatret Quintin ut av innhegningen. Mor passet på og døren stoppet også videre utferdstrang, men litt kontroll vil vi ha så i dag endret vi på innhegningen deres. De fikk ny høy vegg i gjennomsiktig plast, som mor så vidt klarer å hopper over. Dette burde hindre ytterligere utflukter til de flytter til stuen. På gulvet i innhegningen har vi lagt skai, for å gir mykt underlag så de får lettere får trent opp styrke i bena. Skulle bare ønske mor snart godtar annen seng enn pakkeske. Den begynner å bli noe liten nå som guttenen vokser til. Øyner et håp om bytte snarlig, for så snart småtassene er sovnet så finner hun seg en annen soveplass.

Innhegningen

Innhegningen

Nå er det bare å sette av masse tid til guttene. Interessen for lek øker dag for dag.

Dag 23 er vekta 460 og 442 og begge begynner å bli store gutter. Nå er det full fart og spenning inne i lekegrinden som vi også tilbringer mye tid i. Guttene bytter på hvem som rømmer og hvem som angriper. Ingen av dem er redd for høyder, men Quintin hopper allerede ned fra det lille klatre stativet deres.
Quintin har nå fått smake bittelitt vanlig mat og det med så stor glede at han måtte stoppes, for magetull vil vi ikke ha. Quincy synes ikke det fristet i det hele tatt, men kanskje en annen dag…

Fremdeles en nesten sort 21.06

Fremdeles en nesten sort 21.06

Dag 28 og fire uker gamle.
Lekegrinden er vokst til et helt rom for nå er det fart og spenning. Quintin er passert 500 gram og Quincy kommer 15 gr.  bak. Guttene er flinke til å leke både med leker og hverandre. Mellow ligger stort sett og observerer, men lærer dem også å herje med lekemus og andre leker. Hun lar dem leke ganske røft og griper bare inn når leken går for langt. Da er det Quintin hun napper tak i. En virkelig flink mamma den jenta der.

Her i huset har vi hatt familieråd.
Alle ønsket å beholde Quintin her hos oss.
Kristin har sagt ja.

Kattungene 4 – 8 uker

Kattungene 8 – 12 uker

Forberedelser til kull født 29. mai 2014