Ozzi

IC Cirkumpolare Ozim
SIB n 24 sort spottet
Født 11 februar 2010
(ikke lenger i avl)

OZZI er vår første sibirkatt.
Oppdretter Cathrine og
Dag Kristiansen, oppdrettet Cirkumpolare

HCM: normal 11. april 2016 + 26 mars 2013
PKD ultralyd: negativ juni-11
PKD1 DNA: negativ
PK deficiency DNA: negativ
Blod gruppe: A
FIV/FeLV: negativ 26 mars 2013

DNA testet til bærer av pelsfarge
Agouti Resultat: A/A – alt avkom vil være mønstret(ikke bærer av solid)
Amber resultat:E/E – ikke bærer.
Colorpoint Restriction Resultat:C/C – ikke bærer av colorPoint som kan gi Neva Masqurade.
Brown resultat: B/B – ikke bærer av brun eller kanel farge
Dilute resultat:D/D – ikke bærer.

Pedigree/stamtavle:
http://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=972934&g=4&p=sib&date=iso&o=ajgrep

Ozzi ble far til to gutter 29.05.2014 sammen med Mellow,
(N) Siberikos Quincy og (N) Siberikos Quintin. Hans første kull. Quintin ble hos oss og fortsetter disse linjene gjennom avl her hos oss.

17. mai 2016 ble Ozzi far til 1 jente og 4 gutter sammen med Orenda. En flott gjeng både i gemytt og utseende. To med flekker som han og 3 gutter lik moren. Bare jenta Bianca og den ene gutten Brutus er videre i avl og det her hos oss. De andre er kastrert.

Ozzi er også blitt farfar da Quintin har fått to kull med Orenda.
Ett kull 2ndre oktober 2015 og ett kull 13nde september 2017. Ingen unger fra disse to kullene er videre i avl men lever som kosekatter og er kastrert.

*****
Ozzi er en gutt som vekket vår interesse for avl. Han har en stamtavle med mye kjent tilbake til Russland. Der er også golden katter på begge foreldrelinjene. Ozzi er en medium stor gutt. Hodet har god bredde og potene er kraftige.

Ozzi var fjorten måneder gammel da han kom til oss, påsken 2011. Han trengte omplassering. Ozzi gikk ikke overens med den 2 år gamle jenten som hans forrige familie hadde. De hadde også fått lite plass etter flytting. Han tilpasset seg fort og han ble satt stor pris på. En del grense prøving før han ble helt trygg på oss var der, men han er tilpasnings dyktig og veldig lærenem.
En typisk sibirkatt.

Ozzi har fått to kallenavn her i huset. Bamse for måten han går på og for pelsen og det andre er Houdini. Houdini passer godt på ham for det er lite som stopper gutten når han har bestemt seg. Dører åpner han lett mens han står på bakbeina og trekker ned dørhåndtaket. Hvis døren åpnes innover så er det heller ikke det noe problem bare litt mer utfordrende. Selv låst dør med nøkkelen i vrir han opp, og bur med glidelås er bare en utfordring som ikke tar lang tid.

Han har også vist seg som en god familiefar. Kompis med sønnen og barnebarn ble godt tatt godt imot med både leking og vask.

Bilder av Ozzi